אם נדמה לכם שכולם מדברים על התחדשות עירונית בתחום הנדל"ן – אתם צודקים. ואם אתם שומעים מונחים שונים ולא לגמרי מבינים מה הם אומרים – אנחנו כאן כדי לעשות סדר. היכרות והבנה של המושגים הבסיסיים בתחום ההתחדשות העירונית הכרחית להצלחת התהליך שיכול לסייע לכם להשיג לעצמכם סביבת מגורים מחודשת ובטחון מפני רעידות אדמה ומלחמות. בכל בחירה שתעשו, חשוב שתזכרו לבחור היטב חברה יזמית שגם מבצעת את העבודה בפועל. חברת שרביב מחברות הבנייה המובילות בישראל כבר שבעים שנה היא בעלת מוניטין מוכח ואלפי דיירים מרוצים שמתגוררים בדירות ובתים שהחברה יזמה, ביצעה ושיווקה.
התחדשות עירונית – השם הכולל לתהליך שמטרתו להפוך מבנים, תשתיות וצירי מגורים ישנים לסביבת מגורים מחודשת, חזקה, מרווחת ומודרנית. התהליך לרוב כולל הגדלת מספר יחידות הדיור והמסחר באזור, לצד שיפור התשתיות. התחדשות עירונית נותנת מענה להתרחבות הטבעית של הערים, חידוש תשתיות רעועות, חיזוק מבנים לעמידה ברעידות אדמה והוספת מרחבים ממוגנים להגנה מפני איומים ביטחוניים. ישנם 3 סוגי תהליכי התחדשות עירונית, בכל אחת מהן התהליך כולל קבלת היתרים ואישורים וכמובן ביצוע עבודות הבנייה עצמן. התהליך ארוך ומורכב אבל התמורה לבעלי הדירות משתלמת ביותר.
תמ"א: ראשי התיבות של תוכנית מתאר ארצית.
תב"ע: ראשי התיבות של תוכנית בניין עיר אותה קובעת הוועדה המקומית של העיר או יישוב בו נמצא הבניין. לכל תמ"א יש תב"ע שכוללת את כל הפרטים הרלבנטיים לגבי הבניין והדירות.
תמ"א 38/1 (חיזוק ובינוי): מסלול שמיועד לחיזוק והרחבת בניינים קיימים. היזם מוסיף קומות דיור חדשות בבניין המקורי, תמורת שיפוץ והרחבת הדירות הקיימות שבדרך כלל מקבלות מרפסת וממ"ד. כדי שהתהליך ייצא לפועל, נדרשת הסכמה של 67% (לפחות) מבעלי הדירות בבניין.
תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש): במסלול זה הבניין הישן נהרס והיזם בונה חדש במקומו, תוך הגדלת מספר הדירות בבניין. הדיירים המקוריים זוכים לדירות חדשות ומשודרגות. כדי שהתהליך ייצא לפועל, נדרשת הסכמה של 67% מבעלי הדירות.
פינוי בינוי: מסלול להתחדשות עירונית של מתחמים גדולים (מעל 24 דירות), הכולל הריסת הבניינים הישנים ובנייתם מחדש כולל תשתיות חדשות, בהיקף גדול יותר ותוך התאמה לעידן המודרני, כולל מרחבים מוגנים וכדומה. כדי שהתהליך ייצא לפועל נדרשת הסכמה של 67% מהדיירים ואישור רשמי של מדינת ישראל. תהליך זה כרוך בהיבטים תכנוניים, משפטיים וכלכליים מורכבים, ומעורבים בו גורמים רבים – בעלי דירות, יזמים, רשויות, קבלנים והמדינה עצמה.
בעלי הדירות: נקראים גם בעלי הזכויות. התהליך מתחיל ותלוי בעיקר בהם, כי רק הם יכולים למכור ליזם את הזכויות לבצע תמ"א 38 בבניין.
סרבנים: בעלי דירות שמסרבים לתהליך התחדשות עירונית מסיבותיהם. אם יש הסכמה של אחוז בעלי הדירות הנדרש, אפשר לתבוע את הסרבנים ובית המשפט יכול בהחלט לחייב אותם לחתום על הסכם התמ"א ואף לתת צו לפינוי מהנכס.
המפקח על רישום מקרקעין: מוסד משפטי שבין תפקידיו הוא אחראי ליישב מחלוקות מכל הסוגים בין בעלי דירות בנושא תמ"א 38. אפשר לפנות אליו במקום לבית המשפט שם התהליך יהיה ארוך יותר ובדרך כלל גם יקר יותר.
החברה היזמית: החברה היזמית תנהל את תהליך ההתחדשות העירונית מול בעלי הדירות, הרשות העירונית, המדינה וכל הגורמים המעורבים.
החברה הקבלנית: נכנסת לתמונה לאחר שהחברה היזמית קיבלה את ההיתרים והיא זאת שתבצע את העבודות בפועל. חשוב לציין שיש מקרים שהחברה היזמית היא גם החברה הקבלנית.
הרשות המקומית (עיריה או מועצה): הרשות שתעניק את ההיתר לתכנית לפי שיקוליה וביניהם: מרקם השכונה, איפיון התושבים וכדומה. העירייה מחויבת לתוכניות מתאר ארציות.
לסיכום, הבאנו כאן את המושגים העיקריים שחשוב להכיר בתחום ההתחדשות העירונית אבל אין ספק שהחשוב מכל הוא לבחור בחברת בנייה יזמית וקבלנית כמו שרביב שתיתן לכם בטחון שהנכס שלכם, הבית שלכם, נמצא בידיים טובות. חברה שיש לה אבא ואמא, כבר שבעה עשורים ובנתה כבר אלפי יחידות דיור בכל רחבי הארץ שהקנו לה את המוניטין שהיא מתהדרת בו בגאווה רבה.
כל הזכויות שמורות © שרביב בע"מ | וויזי שיווק באינטרנט
אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי לייעל את פונקציונליות האתר ולשפר את החוויה שלך.