מגמת ההתחדשות העירונית היא אחד הדרכים המרכזיות כיום לשדרוג פני הערים בישראל. האוכלוסייה בארץ גדלה בקצב מתמיד ואיתה עולה הצפיפות עולה והביקוש הגובר לדיור. במקביל, השכונות הוותיקות מתמודדות עם צורך בשדרוג תשתיות, חידוש בניינים והקמת מרכזים לטובת הציבור. לכן, חברות הבנייה והיזמות שפועלות בתחום, הרחיבו את תחומי פעילותן ובנוסף לפרויקטים נקודתיים של בניינים בודדים, מציעות התחדשות עירונית במתחמים שלמים. מתחמי מגורים אלה כוללים מספר בניינים שנמצאים זה לצד זה ובמסגרת הפרויקט נבנים בניינים חדשים במקום הבניינים והאיזור כולו עובר תהליך פיתוח, שדרוג תשתיות והקמת מבני ציבור. התוצאה: ערך הנכס המקורי עולה בעשרות אחוזים ובעל פוטנציאל להיות נכס מניב עבור הדיירים הקיימים והעתידיים ובמקביל, כלל הציבור נהנה ממתחם המגורים החדש שמציע את הדרוש לחיי קהילה מספקים. בחירת היזם כאן היא חשובה ביותר: חברת בנייה כמו "שרביב" שיש לה עשרות שנים של ניסיון מוכח ומוצלח ומאות פרוייקטים בהיקפים שונים, ערוכה מכל הבחינות להקמה ובנייה של מתחם התחדשות עירונית ויכולה להוסיף ערך מוסף רב מעבר לפיתוח הבסיסי של בנייני מגורים.
אז איזה ערך יכול היזם להוסיף במתחמי התחדשות עירונית? בראש ובראשונה, החשיבה התכנונית הכוללת שרואה את הפרויקט הרבה מעבר להזדמנות להחליף בניין ישן בחדש, אלא כאפשרות ליצור מתחם חדש שתקום בו קהילה פעילה. תכנון עירוני נבון לוקח בחשבון את כל האלמנטים שדרושים לקהילה: שירותי ציבור כמו משרדי ממשלה, רשות מקומית, קופות חולים וכדומה לצד, שירותי מסחר שמספקים את כל הדרוש לתושבי השכונה וגם, מבני חינוך לכל הגילים, גנים ובתי ספר. התכנון נותן מענה גם לשעות פנאי וחיי החברה של התושבים וגם מייצר אפשרויות תעסוקה עבורם. כל אלה ביחד יצרו את המרקם הייחודי של מתחם המגורים – כמובן, בהתאמה לאופי ולצרכים של הדיירים והמשפחות שגרים בו. אלמנט נוסף שיכול למשוך אוכלוסיות מגוונות, כמו משפחות צעירות, למתחמים כאלה, הוא יצירת איכות חיים כוללת, למשל, עם מרחבים ירוקים, שבילי הליכה, נתיבי נסיעה באופניים, מקומות מפגש ועוד. מתחמי מגורים שעברו את השדרוג הזה הפכו זה מכבר משכונות אפרוריות ומוזנחות לשכונות שוקקות, מבוקשות ומזמינות. ככל שהפרויקט כולל יותר מרכיבים המוסיפים ערך כמו שטחים ציבוריים, מרכזים מסחריים ותשתיות חדשות, כך ערך הנכסים עולה, ובעלי הדירות נהנים מהשבחת הנכסים שלהם לאורך זמן.
אחת הבעיות המרכזיות של מתחמי מגורים ישנים היא שהתשתיות המשותפות למתחם ישנות וזקוקות לשדרוג מעמיק ומקיף. כאשר מתחם שלם, או שכונה שלמה, נכנסים לפרויקט התחדשות עירונית, לא רק המבנים והשטחים עצמם עוברים שדרוג אלא גם התשתיות של האיזור. מדובר בכבישים ונתיבי תנועה לצד מערכות תשתיות מודרניות של ביוב, חשמל ותאורה. שיפור המערכות תורם ישירות לרווחת התושבים ולאיכות החיים היומיומית בשכונה.
לצד התשתיות, גם נושא הקיימות הוא כיום חלק בלתי נפרד מתכנון מתחמים חדשים ויש יזמים שבוחרים להשקיע בהתקנת מערכות ירוקות, כמו מערכות לניהול מים, פאנלים סולאריים ותכנון שמאפשר חיסכון באנרגיה. הקפדה על תקני בנייה ירוקה ושילוב אמצעים אלו לא רק משפרים את הערך הכלכלי של המתחם, אלא גם תורמים לסביבה ולבריאות התושבים בשכונה.
תחום נוסף שבו יזם יכול ליצור ערך מוסף משמעותי הוא יצירת מתחמי תעסוקה ומסחר בתוך מתחמי התחדשות עירונית. שילוב אזורי מסחר ותעסוקה בתוך מתחמי מגורים לא רק הופך את הפרויקט לאטרקטיבי יותר, אלא גם מעודד תעסוקה מקומית ותורם לפיתוח הכלכלי של הסביבה. כך, לדוגמה, ניתן למצוא במתחמים כאלו משרדים, חללי עבודה משותפים, מסעדות, חנויות, וסניפים של מוסדות רפואיים ושירותים אחרים. שילוב זה יוצר מקום שמציע לתושבים הרבה מעבר לדירות חדשות, ומאפשר להם ליהנות מכל השירותים הנחוצים בסביבת המגורים שלהם. גם בעלי העסקים יוצאים נשכרים, כי הם נהנים מקהל יעד קרוב.
לסיכום, בחירת חברת בנייה בעלת ניסיון עשיר בייזום, פיתוח והקמה של פרוייקטים בהיקפים נרחבים היא הצעד הראשון והחשוב ביותר בדרך לדירה משודרגת בשכונה. בחירה בחברת "שרביב" שהקימה מתחמי ושכונות מגורים ברחבי הארץ, היא בחירה מדויקת למטרה זו. אנשי המקצוע של החברה מתמחים, בין השאר, בתכנון עירוני, שדרוג תשתיות, שילוב חיי מסחר ותעסוקה, והשקעה בחיי הקהילה במטרה ליצור פרויקטים שמספקים סביבה חדשה וקהילה חדשה שתמשיך לצמוח ולהתפתח במשך שנים רבות.
כל הזכויות שמורות © שרביב בע"מ | וויזי שיווק באינטרנט
אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי לייעל את פונקציונליות האתר ולשפר את החוויה שלך.